LYS ve KPSS'ye başvuranlara büyük şok!..

Hiç yorum yok
ÖSYM'in kararıyla bu yıldan itibaren üniversitye giriş sınavı iki aşamalı olarak yapılacaktı. Nisan ayında yapılan YGS ile birlikte üniversiteye girmek isteyen öğrenciler bu uğurdaki ilk adımlarını attılar. Ancak YGS'in sadece 2 senelik okullar ve özel yetenek sınavıyla öğrenci alacak okulları kapsaması nedeniyle binlerce öğrenci LYS sınavına da girmek için hazırlıklarına başlamıştı.

Ancak her yıl değişen sistem nedeniyle akılları karışan çoğu öğrenci LYS için de tekrar başvuru yapılması gerektiğini bilmediği için geçtiğimiz hafta son bulan başvuru işlemlerini gerçekleştiremedi.

Teknik arıza binlerce kişiyi mağdur etti

Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'in haberine göre, ÖSYM merkezi tarafından bugün akşam 17:00'ye kadar uzatılan sınav başvuru süresinden faydalanmak isteyen öğrenciler bugün banklara uğradıkları zaman büyük bir şokla karşılaştı.

Ülke genelindeki çoğu banka sistemde yaşanan bir arıza nedeniyle LYS başvuru parasını tahsil edemiyordu. Birçok banka dolaşan öğrencilerin yolculuğu ise hüsranla sonuçlandı.

Dün akşamüstü başlayan arıza hâlâ devam ediyor. Binlerce mahdur öğrenciyse hem bankalardan hem de ÖSYM'den gelecek cevabı bekliyor. ÖSYM durumla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı. Öğrenceler ve bankalar ise sınav başvuru tarihinin uzatılmasını umuyor...

Aynı sorun KPSS başvurusu yapmaya çalışan adayların da başına geldi. Binlerce insanın mağdur olduğu bu sorunla ilgili çözüm ise merakla bekleniyor

Hiç yorum yok :